Bpost zet extra pakjesautomaten in Mechelen om eindejaarsdrukte op te vangen

Er komen extra pakjesautomaten van Bpost in Mechelen. Dat heeft te maken met de drukke eindejaarsperiode. Er staan er nu al op 44 plaatsen in de stad. Op 11 plaatsen daarvan zullen er meer pakjesautomaten bijgezet worden tot eind januari. Je kan er aankopen die je online hebt gedaan, laten leveren en afhalen wanneer je wil met een speciale code. Bpost en de stad Mechelen werken al langer samen om duurzamer te zijn. 

Nu al staan er op 44 plaatsen pakjesautomaten van Bpost in Mechelen. Tijdens de eindejaarsperiode worden er heel wat meer pakjes verstuurd. Om die kwijt te kunnen, komen er op 11 van die 44 plaatsen tijdelijk extra automaten. Ze zullen blijven staan tot eind januari. 

"Wij zijn al langer bezig met Bpost aan een pilootproject waarbij we pakjesautomaten plaatsen", zegt schepen van Mobiliteit Vicky Vanmarcke (Open Vld). "Toen we hoorden dat Bpost het moeilijk had om deze eindejaarsperiode alle pakjes te kunnen bezorgen, zijn we samen aan tafel gaan zitten en hebben we besloten om op een aantal drukke locaties pakjesautomaten bij te plaatsen. Zo zijn er zeker voor iedereen genoeg opties om pakjes in hun buurt te laten leveren."

Elektrische voertuigen en cargofietsen

Mechelen wil zo het leveren van pakjes ook duurzamer maken. Bij thuisleveringen moeten postbodes veel meer rondrijden door de stad, terwijl pakjes in de automaten geleverd worden met elektrische voertuigen of cargofietsen.

Mechelen hoopt daarnaast dat mensen hun pakjes meer en meer te voet of met de fiets ophalen, wanneer er meer dan 50 automaten staan in de stad, de wijken en de dorpen. 

Meest gelezen