Brussels Gewest versoepelt coronamaatregelen niet: "Regels worden goed opgevolgd"

De Gewestelijke Veiligheidsraad heeft beslist om de verstrengde maatregelen die enkel in het Brussels Gewest gelden, aan te houden. De avondklok blijft gelden van 22u tot 6u. "Het is nog te voorbarig om te beslissen over een eventuele aanpassing of opheffing van deze maatregelen", klinkt het. 

Onze reporter merkte op dat het 's avonds zeer rustig en stil is in Brussel. "Hier en daar ontmoette ik een kok die van z'n restaurant terugkwam, want al zijn die dicht, de keuken blijft wel doordraaien voor thuislevering. Of een architect en enkele bouwvakkers die van hun werf terugkwamen of in de metro gingen werken. Ik heb ook nog enkele daklozen gezien en een dame die net een coronatest gedaan had", zegt hij. "Maar het viel me vooral op hoe verlaten en stil dat Brussel er nu 's avonds bij ligt. En ik heb de indruk dat er niet veel mensen zijn die de coronaregels aan hun laars lappen."

Naast de avondklok van 22 tot 6 uur, blijft ook het verplicht dragen van een mondmasker, de sluiting van de winkels om 20 uur, een verbod op alcoholgebruik in openbare ruimtes nog tot 13 december van toepassing op het grondgebied van het Brussels Gewest.

Meest gelezen