Videospeler inladen...

Derde wolf aangereden in Limburg: dier is gewond, maar zou opnieuw "thuis" geraakt zijn

In Oudsbergen, op de Weg naar Zwartberg, is vanmorgen een wolf aangereden. Dat is al de derde wolf op enkele maanden tijd. Een politiepatrouille zag het gewonde dier vanmorgen op straat liggen, maar het kon nog wegstrompelen. Een ploeg van 15 mensen zocht naar de wolf, maar ondertussen is de zoektocht stop gezet omdat het dier terug "thuis" geraakt zou zijn.

Rond 7 uur vanmorgen reed een patrouille van politie Carma op de Weg naar Zwartberg in Oudsbergen en zag daar de gewonde wolf op de weg liggen.  Die werd aangereden door een auto net voor hen. De politie kon het dier nog ontwijken, maar de auto achter hen niet. Die reed zo het dier een tweede keer aan. Het dier trok dan, met slepende poten, de omliggende natuur in. 

Videospeler inladen...

Zoektocht met drone

De politiepatrouille verwittigde het Agentschap Natuur en Bos en het Natuurhulpcentrum. Die kwamen meteen ter plaatse om naar het gewonde dier te zoeken. Ook vrijwilligers van Welkom Wolf zochten mee. Er is ook een drone ingezet, die met een warmtecamera een groter gebied heeft afgespeurd. Op een bepaald moment heeft die iets warms gespot, maar dat bleek uiteindelijk een ree te zijn.  Ook speurhonden hebben het spoor van de gewonde wolf gevolgd, en dat spoor bleek richting militair domein te gaan.

Wolf terug thuis?

Er wordt dus van uitgegaan dat de wolf terug "thuis" is geraakt. Hoe ernstig de verwondingen precies zijn, en of het dier die overleeft, zal pas de komende weken duidelijk worden, als op de beelden van Natuur en Bos duidelijk wordt hoeveel wolven er nog zijn.

In het Natuurhulpcentrum in Oudsbergen was alles in gereedheid gebracht voor een eventuele operatie. Een dierenarts stond paraat. Maar die operatie blijkt dus niet nodig.  

Derde wolf die wordt aangereden

Het is al de derde keer op enkele maanden tijd dat in Limburg een wolf wordt aangereden. De eerste keer gebeurde dat begin oktober in Hechtel-Eksel, enkele weken later in Oudsbergen. Het ging in beide gevallen om welpen van Noëlla en August. Of dit nu een derde welp is die is aangereden, of één van de volwassen wolven is nog niet duidelijk.

Meest gelezen