Gedeputeerde Tom Dehaene en de Gooikse mobiliteitsschepen Simon De Boeck stellen samen "VolleGaas" voor.
Radio 2

Nieuwe fietsroute verbindt Pajottenland met Brussel: "Blinde vlek die we nu wegwerken"

Er komt een nieuwe fietsverbinding tussen het Pajottenland en Brussel. De "VolleGaas-route" zal ongeveer 28 kilometer lang zijn en is een samenwerking tussen de provincie Vlaams-Brabant en verschillende gemeentebesturen. De naam verwijst naar de gemeenten Vollezele en Gaasbeek.

De nieuwe fietsverbinding zal door verschillende Pajotse gemeenten lopen. Onder andere door Gooik, Lennik, Sint-Pieters-Leeuw en Galmaarden. Gedeputeerde Tom Dehaene (CD&V) geeft toe dat het traject Pajottenland-Brussel tot nu toe een blinde vlak was op de Vlaams-Brabantse fietskaart. In tegenstelling tot wat de naam misschien doet vermoeden, is de "VolleGaas-route" geen nieuwe fietssnelweg. "Wel wordt het een vlotte doorfietsroute", verduidelijkt Dehaene. "We maken een verbinding langs vooral bestaande trage of autoluwe wegen. Zoals de oude trambedding in Gooik, fietsstraten en landbouwwegen. Daardoor kunnen we de route ook vrij snel realiseren, want de wegen liggen er al. Zo is er binnenkort een veilige en comfortabele fietsverbinding tussen Brussel en het Pajottenland."

Op vraag van de gemeenten

"Er zijn nu al heel wat mensen die vanuit onze regio van en naar Brussel fietsen, maar we zouden graag hebben dat dat op een veilige en comfortabele manier kan", vertelt de schepen voor Mobiliteit in Gooik, Simon De Boeck (CD&V). Het project is meer dan een jaar geleden gestart op vraag van verschillende gemeentebesturen uit het Pajottenland. "We zijn blij dat de provincie nu mee aan de kar trekt. Zij zullen ook voor een groot deel van de financiering zorgen."

Meest gelezen