Pixabay

Geen carnaval in 2021 in Limburg

In 2021 zullen er in Limburg geen carnavalsstoeten doorgaan. Dat zegt carnavalsfederatie FEN Vlaanderen. In enkele gemeenten wacht men wel nog een definitieve bevesting af. 

Het hing al langer in de lucht en druppelsgewijs zijn verschillende steden hun stoeten aan het aflasten. Zo liet de stad Genk vandaag nog weten dat de stoet door het coronavirus niet kan doorgaan. En zo gaat het op veel plaatsen, waardoor er uiteindelijk geen carnaval zal gevierd worden, zegt Jeroen Bellings van FEN Vlaanderen. "Als we nuchter zijn moeten we inzien dat een klassieke carnaval er niet in zit." Maar hij hoopt wel op alternatieven. "Je kan misschien wel iets anders doen, wat wel kan. Je kan de straten en pleinen versieren op het moment dat het carnaval zou zijn. Er zijn er die nadenken over een carnavalsmis in het dialect. Of een carnavalsontbijt bij mensen thuis." Het is volgens hem wel belangrijk om mensen een perspectief te bieden en om de verenigingen samen te houden.

En is het dan een optie om een stoet te organiseren in de zomer? Of in het najaar? "Persoonlijk vind ik dat carnaval niet hoort in de zomer", lacht Bellings. "En in het najaar kunnen we beginnen werken aan het nieuwe seizoen." 

Meest gelezen