2020 Getty Images

28 Kempense gemeenten organiseren groepsaankoop energiezuinige ramen 

In samenwerking met 28 Kempense gemeenten organiseert de intercommunale IOK opnieuw een groepsaankoop voor energiezuinige ramen.  Inwoners kunnen de ramen zo aan een voordelige prijs installeren, waarmee ze hun woning beter isoleren.

Inwoners van 28 Kempense gemeenten kunnen opnieuw energiezuinige ramen bestellen door een groepsaankoop. Die aankoop wordt georganiseerd in samenwerking met de intercommunale IOK. Op die manier kunnen inwoners een betere prijs en eventuele premies krijgen bij firma's die ramen plaatsen. 

Zo maak je een woning comfortabeler en bespaar je op je energiefactuur

Kathleen Mertens, IOK

"Het is belangrijk om te investeren in energiezuinige ramen, want in een niet-geïsoleerde woning verdwijnt er zo'n 15 procent van de warmte door de ramen", legt Kathleen Mertens van de IOK uit. "Zo maak je een woning niet alleen comfortabeler, maar bespaar je ook op je energiefactuur. Het is een win-win situatie." 

Geïnteresseerden kunnen zich nog tot 2022 vrijblijvend inschrijven op de website van de IOK. Daar kunnen ze ook offertes aanvragen en info vinden over premies. Vanaf 2023 wordt een woning ongeschikt verklaard als er nog meerdere ramen met enkel glas aanwezig zijn.

Meest gelezen