Kortenaken en Geetbets kampen al maanden met defecte straatlampen door tekort aan technici

In verschillende straten in Kortenaken en Geetbets werkt de straatverlichting niet naar behoren. Straatlampen zijn er al maanden kapot en worden maar niet hersteld. Volgens netbeheerder Fluvius komt dat door onder andere een tekort aan technici. 

In verschillende straten in Kortenaken en Geetbets blijft het 's avonds donker en dat al enkele maanden. Verschillende straatlampen zijn er kapot en de herstellingen door netbeheerder Fluvius laten maar op zich wachten, tot grote ergernis van de inwoners. "Er zijn inderdaad al lange tijd problemen met de straatverlichting", zegt Kristof Mollu, schepen in Kortenaken (CD&V). "De lampen worden maar niet vervangen en daar klagen onze inwoners toch over. Zeker nu de dagen wat korter worden en de nachten wat langer, is het wel fijn dat de straatverlichting goed werkt, wat nu niet het geval is." 

Extra technici

Maar na een overleg met Netbeheerder Fluvius lijkt er een oplossing in zicht. "Fluvius heeft ons proberen uit te leggen hoe het komt dat de lichten nog altijd niet hersteld zijn", verduidelijkt Mollu. "Eén van de redenen is een gebrek aan technici en ook dat er een probleem was met de stockvoorraad door corona. Al heeft de maatschappij ons wel beloofd dat er vanaf januari twee ploegen extra worden ingezet in de regio. En sinds vorige week is men in Kortenaken ook al bezig met een extra ploeg om de achterstand weg te werken. Ik ben dus blij dat de straatlampen eindelijk worden hersteld, al betreur ik dat het zo lang moest duren."  

Meest gelezen