Limburgse ondernemers bedenken online escaperoom: “Je wordt gedropt in een virtuele kamer”

De jaarlijkse kerstfeestjes, eindejaarsfeesten en teambuildings kunnen dit jaar helaas niet doorgaan. Enkele Limburgse ondernemers bedachten daarom een originele oplossing. Ze verbraken eerder dit jaar het wereldrecord “de meeste escaperooms in 24u tijd” en willen nu hun passie online delen met bedrijven en organisaties, namelijk een online escaperoom. 

Twee Limburgse ondernemers, Kobe Heleven en Rob Van Esser bedachten een originele oplossing voor de vele gecancelde feestjes. Ze richtten het bedrijf “Loconsilio” op en bieden online escaperooms aan. “Je wordt eigenlijk gedropt in een virtuele kamer waar je binnen een bepaalde tijd moet uitraken”, vertelt Kobe Heleven uit Diepenbeek. 

Het is voor iedereen die nu thuis zit

Kobe Heleven, Loconsilio

Terwijl je het spel speelt, kan je videochatten met je medespelers en zo samen de puzzel oplossen. “We hebben verschillende online tools geïntegreerd. Zo moeten de spelers bellen, codes zoeken, mailen, Facebook gebruiken…”, legt Heleven uit. Zowel op de leeftijd als op het aantal staan geen limiet. “Het is voor jong en oud en zelfs 100 personen kunnen tegelijkertijd het spel spelen. Het is voor iedereen die nu thuis zit.”

Tegenwoordig zitten we echter al de hele dag achter een scherm en lijkt een online escaperoom misschien net wat te veel. Toch willen de ondernemers je weghalen van het standaardscherm. “Onze bedoeling is net om je zoveel mogelijk te laten doen met alle online tools. Achter je scherm zitten is één ding, maar je vrienden zien en een leuke interactie voeren, is nog iets anders”, aldus Heleven. 

Meest gelezen