Archieffoto

Nog niet duidelijk wat oorzaak is van grote voedselvergiftiging op Oostendse school  

Er zijn nog altijd 80 leerlingen en 3 leerkrachten van Atheneum Pegasus in Oostende ziek. Dat zijn er al iets minder dan gisterenavond. Toen waren 100 leerlingen en 7 leerkrachten ziek. Ze hebben een voedselvergiftiging opgelopen. Het Federaal Voedselagentschap FAVV heeft de oorzaak van de voedselvergiftiging nog niet gevonden. 

Dinsdag werden de eerste 40 leerlingen ziek in het Oostendse Atheneum. Ze kloegen over misselijkheid en maagpijn. Ze moesten ook braken en hadden lichte koorts. Gisterenavond waren al 100 leerlingen en 7 personeelsleden ziek en vandaag zijn nog 80 leerlingen en 3 leerkrachten ziek thuis. 

Belegde broodjes?

Alle zieke leerlingen en leerkrachten hadden dinsdagmiddag een belegd broodje gegeten. Het vermoeden was dan ook dat de broodjes misschien wel de oorzaak konden zijn van de voedselvergiftiging. "Het FAVV heeft gisteren alle controles gedaan" zegt directeur Chris Vandecasteele van de scholengroep Stroom, waar Pegasus onder valt. 

"Zowel de school als de externe broodjeszaak zijn volledig in orde", legt Vandecasteele uit. "Dus de broodjeszaak mag zeker open blijven. Ze hebben ook staalnames gedaan van de broodjes die ze nog vonden bij het restafval. Nu is het nog 2 weken wachten voor we daar uitsluitsel over krijgen. We hebben nu dus nog geen nieuws over de oorzaak."

Start examens

Voor veel leerlingen starten vandaag de examens. "Voor de zieke leerlingen is dat natuurlijk een probleem", zegt Chris Vandecasteele. "Maar ze hoeven zich geen zorgen te maken. We hebben heel snel gereageerd en gaan inhaalexamens organiseren wanneer alle leerlingen terug zijn." 

Meest gelezen