Ondernemers roepen op om online te shoppen via Trooper om zo goede doelen en verenigingen te steunen

Verschillende Belgische ondernemers willen goede doelen en verenigingen extra steunen in de coronaperiode, en roepen daarom op om online bestellingen bij hen te doen via de website trooper.be. Van de aankopen die je daar doet, wordt een percentage doorgestort naar het goede doel of de vereniging van jouw keuze. "Zo vormen we allemaal samen Het Warmste Front", zeggen Antwerpse ondernemers Wouter Torfs en Hans Bourlon op Radio 2 Antwerpen.

Wouter Torfs uit Lier, bekend van zijn schoenwinkels, en Hans Bourlon van Studio 100 in Schelle hebben op Radio 2 Antwerpen verteld waar "Het Warmste Front" voor staat en waarom ze er deel van willen uitmaken.
"Trooper is een online platform waarop je aankopen kan doen in een duizendtal webshops", legt Hans Bourlon uit. "Als je daar een aankoop doet, kan je een vereniging of goed doel aanduiden. Die krijgen 3 tot 5 procent van jouw aankoop cadeau, en ze kunnen  ook zien dat jij het bent die aan hen gedacht hebt."

De reden om aan te sluiten bij "Het Warmste Front" is zowel voor Hans Bourlon als Wouter Torfs dezelfde. Heel wat verenigingen zitten door de coronacrisis in de problemen omdat zij amper nog activiteiten kunnen organiseren waarbij ze zelf zorgen voor extra geld in het laatje.

Verenigingen zijn belangrijk, het is wat mensen bindt. Ik heb zelf een zeer zwaar scoutsverleden dus ik weet waarover ik spreek

Hans Bourlon

"We hebben in het najaar een klein onderzoek gedaan en daaruit blijkt dat de verenigingen zowat de helft van hun middelen kwijt zijn", zegt Bourlon. "Ze kunnen geen spaghetti avonden of mosselsoupers meer doen, geen wafelenbak, deur aan deur verkoop kan eigenlijk ook niet meer, en ga zo maar door. Wij willen hen als ondernemers helpen met een alternatief als Trooper omdat verenigingen belangrijk zijn in het verbinden van mensen."

"Voor de ondernemers zelf is het ook interessant als mensen via Trooper online shoppen", voegt Wouter Torfs er nog aan toe. "Je shopt op die manier immers bij een Belgische retailer." Er zijn zo'n 7700 verenigingen aangesloten bij Trooper en tot nu toe werd er al ruim 2,5 miljoen euro netto ingezameld voor al die verenigingen.

Meest gelezen