Belga

Sint-Joost-ten-Node voorziet ontspanningsruimtes als uitlaatklep voor inwoners die klein wonen

De Brusselse gemeente Sint-Joost-ten-Node maakt verschillende ontspanningsruimtes vrij voor mensen die klein wonen. Tijdens deze coronacrisis krijgen heel wat mensen last van mentale problemen. Inwoners kunnen de ontspanningsruimtes op aanvraag gebruiken als uitlaatklep.

Burgemeester Emir Kir (Liste du Bourgmestre) wil op die manier meer aandacht hebben voor de mentale gezondheid van zijn inwoners. "Dat wordt nog te veel verwaarloosd in deze gezondheidscrisis", vindt Kir. "Veel studies tonen aan dat heel wat mensen lijden onder de huidige situatie. Bovendien wonen veel Sint-Joostenaren vaak krap. De ontspanningsruimtes moeten iedereen de kans geven om afstand te nemen van de negatieve situatie. Verandering van omgeving zal hen daarbij helpen en wie dat wil kan een beroep doen op begeleiding door een maatschappelijk werker."

De ontspanningsruimtes zijn toegankelijk op aanvraag. Dat kan bijvoorbeeld een gemeentelijke sportzaal zijn, maar even goed een andere ruimte. Alles hangt af van de noden van de inwoners. Tijdens je aanvraag worden er ook afspraken gemaakt over hoe lang je de zaal wil gebruiken. Een aanvraag kan je indienen bij de Dienst Preventie van de gemeente Sint-Joost-ten-Node op het telefoonnummer 02 210 44 62.

Meest gelezen