Uitbater van de Kruitfabriek Didier Cortois
Radio 2

Overleeft De Kruitfabriek in Vilvoorde de coronacrisis? "We organiseren nu benefietacties voor onszelf"

Ook de bekende evenementenzaal De Kruitfabriek in Vilvoorde voelt de hete adem van het coronavirus. "De voorbije maanden waren moeilijk, al zijn we na de eerste lockdown weer even kunnen heropstarten. Intussen is het niet meer leefbaar en proberen we gewoon te overleven", zegt uitbater Didier Cortois. 

De Kruitfabriek in Vilvoorde is altijd een florerende evenementenzaal geweest. In pre-coronatijden werden er dagelijks bedrijfsevenementen georganiseerd en geregeld ook feesten. Maar de coronacrisis begint ook hier zijn stempel te drukken, want uitbater Didier Cortois - die ook schepen van Lokale Economie voor Open VLD is in Vilvoorde - ziet het momenteel somber in. “Het voordeel van mijn schepenfunctie is dat ik als geen ander weet hoe ondernemers zich momenteel voelen. Ook ik ken die onzekerheid en de psychologische slijtageslag. Vooral omdat je niet weet wanneer je opnieuw kunt beginnen.”

Als de spaarcenten op zijn, stopt het verhaal

Didier Cortois, uitbater De Kruitfabriek

Door de vaste kosten die blijven doorlopen, is het voor De Kruitfabriek op dit moment niet leefbaar meer en is het louter nog overleven, vertelt Cortois. "Waar we in het verleden bekend stonden om anderen te helpen met benefietacties, moeten we diezelfde soort benefietacties nu organiseren voor onszelf", gaat Cortois verder. "Zie ik het somber in? We zijn van nature uit optimistisch en vechters. Maar er is ook de bikkelharde realiteit: als de spaarcenten op zijn, stopt het verhaal. Dan is het gedaan."

Meest gelezen