Wilde achtervolging op E19 en in Antwerpen: fietsers moeten wegduiken, parket zoekt getuigen

Het parket is op zoek naar getuigen van een wilde achtervolging vanmiddag op de E19 en in Antwerpen. Een autobestuurder vluchtte er weg van de politie en reed daarbij gevaarlijk snel tussen het verkeer en op het fietspad. Verschillende mensen konden nog net op tijd wegduiken. "Maar het is niet omdat die mensen niet gewond zijn, dat ze geen slachtoffer zijn", zegt Kristof Aerts van het parket. 

Vanmiddag heeft in Antwerpen een wilde achtervolging plaatsgevonden, waarbij een autobestuurder uit de handen van de politie probeerde te blijven. Het parket is nu op zoek naar getuigen. 

De achtervolging startte op de snelweg E19 in Loenhout. De federale wegpolitie wilde er rond 11.24 uur een autobestuurder controleren die opviel door zijn sportief rijgedrag in zijn Fiat 500x. De bestuurder negeerde de bevelen van de politie om te stoppen en vluchtte weg, over de Antwerpse ring tot de afrit Berchem. Daarna ging de gevaarlijke rit verder langs de Singel en de Jan Van Rijswijcklaan. Onder het viaduct van Wilrijk kwam de vluchtauto tot stilstand. Daar gaf de bestuurder, een man van 24, zich over aan de politie die op dat moment met 15 ploegen aanwezig was. 

Verschillende weggebruikers zijn ternauwernood ontsnapt aan een aanrijding. We zouden hen graag bijstand willen leveren.

Kristof Aerts, parket Antwerpen

"De bestuurder heeft absurde risico's genomen. Op de snelweg haalde hij snelheden van meer dan 200 kilometer per uur en slalomde hij tussen het verkeer en over de pechstrook. Wanneer hij de snelweg verliet, reed hij op zeer hoge snelheden over het fietspad. Daar zijn verschillende fietsers en andere weggebruikers ternauwernood ontsnapt aan een aanrijding", legt Kristof Aerts van het parket uit. 

Omdat de politie op dat moment de bestuurder probeerde te stoppen, hebben ze eventuele slachtoffers niet kunnen identificeren. Hoewel er nog geen meldingen van gewonden zijn binnengekomen, vraagt de politie aan getuigen om zich toch te melden. "Het is niet omdat de mensen niet gewond zijn, dat ze geen slachtoffer zijn", zegt Aerts. "We zouden die mensen graag bijstand willen leveren om de feiten van vandaag te kunnen verwerken. Ook willen we graag verklaringen afnemen die kunnen worden opgenomen in het onderzoek." 

De man wordt voorgeleid voor poging tot doodslag, gewapende weerspannigheid en kwaadwillige belemmering van verkeer.

Meest gelezen