archieffoto ter illustratie

7.600 nieuwe bomen in Aartselaar als eerbetoon aan de helden van de coronacrisis

In Aartselaar wordt een nieuw bos geplant als eerbetoon aan alle helden van de coronacrisis. Door de Heldenboscampagne komen er bijna 7.600 nieuwe bomen, en in totaal wordt er bijna 10 hectare "Heldenbos" aangeplant in heel Vlaanderen. "Want wat is er mooier dan bomen planten voor de helden van de zorg? Met deze succesvolle actie willen we die mensen op een blijvende manier bedanken", zegt Bart Carlier van BOS+. 

Via de Heldenboscampagne kan je al enkele maanden een boom kopen om iemand te bedanken die zich inzet tijdens deze coronacrisis. Het was de bedoeling om met die bomen 1 groot bos te planten, maar de actie heeft zo'n succes dat elke provincie in Vlaanderen een bos krijgt. In de provincie Antwerpen komen zo bijna 7.600 nieuwe bomen in de buurt van natuurgebied De Reukens in Aartselaar. 

Bijna 10 hectaren bos

"De lockdown heeft ons geleerd hoe belangrijk de natuur voor ons kan zijn. Daarom willen we meer bossen in Vlaanderen, en wat is er mooier dan bomen planten voor de helden van de zorg? Dat bescheiden idee is uitgegroeid tot een succesvolle actie om alle mensen die zich dagelijks inzetten voor hun medemens op een blijvende manier te bedanken", legt Bart Carlier van de organisatie BOS+ uit.

We willen alle mensen die zich dagelijks inzetten voor hun medemens op een blijvende manier bedanken

Bart Carlier, BOS+

Duizenden mensen hebben tesamen zo'n 17.800 bomen gekocht voor hun persoonlijke coronahelden. Dat is goed voor een totale oppervlakte van in totaal 9,75 hectare nieuw bos verspreid over Vlaanderen. "Dat is een prachtig resultaat waarvan we alleen maar konden dromen", zegt Carlier. 

Geen grote plantactie

De bomen moeten nu nog aangeplant worden, al kan dat niet doorgaan zoals voorzien. "We hadden graag duizenden helpende handen gehad, maar helaas beslissen de omstandigheden van vandaag daar anders over. We zitten weer in ons kot en zijn genoodzaakt om grootschalige plantacties af te gelasten." BOS+ doet daarom een beroep op enkele professionele organisaties om alle boompjes te planten. Binnen enkele weken zal ook het nieuwe bos in Aartselaar volledig aangeplant zijn.

Nog meer bos

De Heldenboscampagne loopt daarmee niet ten einde. "De uitzonderlijke coronatijden zijn helaas nog niet gedaan. Meer dan ooit blijft het van belang te tonen dat we onze helden niet vergeten", klinkt het. "Zorgdragen voor onze zorgverleners begint bij het creëren van een gezonde leefomgeving. Met het aanleggen van nog meer bos, dragen we daartoe bij." Je kan dus nog steeds een boom kopen om de Heldenbossen te doen groeien. Alle informatie vind je op de website

Meest gelezen