Ook Ilses moeke (links van haar portret) en boezemvriendin Carla (rechts vooraan) waren erbij
Foto: Radio 2

"Ilse Uyttersprot-zitje" eerste keer verhuurd: “Zonder haar was sportcentrum of zwembad er nooit gekomen”

De vereniging Vrouw & Maatschappij heeft als eerste het ‘Ilse-zitje’ in sportcentrum Schotte gehuurd. De ereplaats voor de oud-burgemeester kan geboekt worden ten voordele van de vzw Zijn, die zich inzet tegen geweld. “Ilse heeft immens veel betekend voor Aalst en dat mag niet vergeten worden", vertelt Ria Van Landuyt, voorzitter van Vrouw en Maatschappij Aalst. 

Het ‘Ilse-zitje’ werd woensdagavond voor de eerste keer gehuurd door de christelijke vrouwenvereniging Vrouw & Maatschappij.  “Gisteren speelde volleybalclub Lindemans-Aalst hier tegen Knack Volley Roeselare”, vertelt Ria Van Landuyt, voorzitter van Vrouw & Maatschappij Aalst. “Deze topmatch werd spijtig genoeg gespeeld zonder publiek, maar niet zonder Ilse Uyttersprot zaliger. Ilse, altijd aanwezig bij elke thuismatch in sportcomplex Schotte, was een zeer getrouwe en enthousiaste supporter. In de tribune van Schotte is blijvend een oranje zitje voor Ilse vrijgehouden, zo kan ze er voor altijd bij zijn”, zegt Ria. 

“Hoewel het zitje altijd vrij zal blijven, kan het tijdens een evenement gereserveerd worden voor het goede doel. Wij willen graag de spits afbijten en reserveerden de stoel.”

Ria Van Landuyt, Vrouw en Maatschappij Aalst

De opbrengst van het gouden zitje, 250 euro, gaat naar de vzw Zijn, die zich inzet tegen geweld. "Ilse is altijd lid geweest van Vrouw en Maatschappij. Ze was ook een grote voorvechter van de strijd tegen partnergeweld. Door het zitje voor de eerste keer te huren, willen we zowel haar als haar familie eren." Uyttersprot werd in augustus geweldadig om het leven gebracht door haar toenmalige vriend.  

Ook 'zwembad Ilse Uyttersprot'?

Met het verhuurde zitje wil de vereniging in de verf zetten wat Ilse Uyttersprot voor Aalst verwezenlijkt heeft. “We dragen dit op aan Ilse, zij die zoveel voor Aalst heeft gedaan. Dat mag nooit vergeten worden”, zegt Van Landuyt nog. 

“Ilse heeft immens veel betekend voor Aalst en ze verdient daar de erkenning voor”, zegt ook Carla Coen. “Zonder haar en toenmalig schepen van Ruimtelijke Ordening Bart Van Lysebeth waren sportcentrum Schotte en brasserie De Looyerij er nooit geweest. Zij heeft met Lindemans een nationale volleybalclub naar Aalst gehaald. Dankzij de inspanningen van Ilse krijgt Aalst binnenkort een nieuw zwembad. We hopen dat deze belangrijke verwezenlijking naar haar vernoemd zal worden.”

Wil jij ook de vzw Zijn steunen en de strijd tegen geweld aangaan? Reserveer dan het stoeltje van Ilse door een mail te sturen naar info@aalstsport.be of surf naar de website.

kasto80

Meest gelezen