Radio 2

Aarschotse zwerfkatten krijgen schuilhuisjes en peter en meter

De stad Aarschot investeert in extra schuilhuisjes voor zwerfkatten. Vorig jaar kreeg de stad al zes van die huisjes van Dierenwelzijn Vlaanderen, nu koopt Aarschot er twee extra aan. Bewoners mogen laten weten waar ze best komen en of ze peter of meter willen worden van zo'n schuilhuisje. 

Aarschot is op zoek naar locaties waar heel wat zwerfkatten zijn. Bewoners die zo'n plaats kennen, kunnen dat doorgeven zodat er eventueel een schuilhuisje kan gezet worden. De eerste huisjes vonden vlot hun weg, vertelt schepen voor dierenwelzijn Isabelle Dehond: "Onze inwoners hebben duidelijk een hart voor dieren. Zo konden we eerder al schuilhokjes zetten onder andere op de Gijmelberg,  op de Leiberg, in het stadspark en in het Elzenhof. Nu vragen we weer aan onze inwoners waar die hokjes best komen, want zij hebben er het beste zicht op natuurlijk."

Peters en meters gezocht

Daarnaast zoekt de stad ook peters en meters voor de schuilhokken. Die moeten er op toezien dat de hokken netjes en aantrekkelijk blijven, zegt de schepen: "Zo'n peter of meter staat ook in voor het voederen  van de dieren. Alleen hij of zij mag dat doen. Want als ook andere mensen gaan voederen dan wordt het snel een vuile boel die ongedierte aantrekt. Met een peter of meter houden we het proper en krijgen we ook een bericht als er iets mis is met zo'n hokje, zodat we het snel kunnen herstellen."

Meest gelezen