Radio 2

Bakker uit Brugge moet in quarantaine: “We kunnen onze Sinterklaasfiguren niet meer verkopen”

Bakkerij Sint-Pieters in Brugge moet meer dan een week sluiten omdat de dochter positief testte op het coronavirus. Vervelend in deze periode, want de winkel staat nog vol met chocolade voor het Sinterklaasweekend die ze nu niet kunnen verkopen.

Het bakkerskoppel Patrick Vandenberghe en zijn vrouw Heidi gaan in quarantaine omdat hun dochter Jitske positief testte op corona. “Ze werkt in een buitenschoolse opvang in Torhout. Vorige week dinsdag kreeg ze van een contactopspoorder te horen dat ze in contact was gekomen met een collega die besmet is. Ze ging direct in quarantaine en werd getest. Ze bleek ook positief te zijn.”

Pechperiode

Vandenberghe heeft nog geen symptomen van het coronavirus en testte nog niet positief, maar hij sloot wel onmiddellijk de winkel. “We moeten 7 tot 10 dagen in quarantaine. We hopen volgende week woensdag weer te kunnen openen.”

De bakker wordt niet gespaard van pech de afgelopen weken. “We waren onlangs al een hele week gesloten. Ik lag in het ziekenhuis met een ontsteking aan mijn kuit.”

Chocolade niet volledig verloren

Zondag komt bij veel kinderen Sinterklaas langs. Die heeft vaak snoepgoed bij. Bakkerij Sint-Pieters kan dit nu niet meer verkopen. “Alle chocoladefiguren in de winkel zijn wel ingepakt. We kunnen ze dus nog smelten en gebruiken voor de versiering voor onze kerst- en nieuwjaarsproducten. Alleen de witte chocolade is niet te hergebruiken. Die zullen we zelf moeten opeten”, lacht Vandenberghe.

De bakker houdt zich bezig in zijn atelier. “Ik zit hier de hele dag en bereid me voor op de feestdagen. Gelukkig moeten we voorlopig niet sluiten vlak voor die enorm belangrijke periode voor ons. Dat zou helemaal een financiële ramp zijn. Het is een klap voor ons, maar mensen uit de horeca worden nog veel zwaarder getroffen”, besluit Vandenberghe.

Meest gelezen