Radio 2

Basisschool Klavertje 4 in Zottegem bestaat voor 20 procent uit tweelingen

In Natuurschool Klavertje 4 in Oombergen, bij Zottegem, bestaat 20 procent van de leerlingen uit tweelingen. Er zitten slechts 40 leerlingen op de school, en 8 kinderen daarvan zijn deel van een tweeling. Het gaat zowel over eeneiige als twee-eiige tweelingen. 

Wie lesgeeft in Natuurschool Klavertje 4 in Oombergen, bij Zottegem, moet extra goed opletten. Op de school zitten namelijk 4 tweelingen. Het gaat zowel om twee-eiige tweelingen als eeneiige tweelingen. Sommige van hen zijn dus identiek. 

De leerkrachten hebben wel een manier gevonden om ze uit elkaar te houden. Zo houden ze voornamelijk rekening met de kledingstijl van de kinderen. De eeneiige tweeling Marie en Louise dragen bijvoorbeeld verschillende schoenen. En de eeneiige tweeling Adriano en Alessandro zijn uit elkaar te houden door het kleine bruine vlekje boven het oor van Allessandro. De kinderen zullen dus niet zomaar wegkomen met een verwisseltruc!

kasto80

Meest gelezen