Radio 2

Brand in paardenstal Maarkedal: "Nog niet duidelijk of de paarden het zullen halen"

In Etikhove, bij Maarkedal, zijn deze ochtend 3 paarden gewond geraakt door een brand in een paardenstal. Wat de oorzaak is van de brand is nog niet duidelijk. De paarden worden nu verzorgd door een dierenarts. 

“Vanmorgen om half 8 merkte een bewoner van een oude hoeve in Etikhove op dat zijn stal in brand stond”, vertelt burgemeester Joris Nachtergaele (N-VA). “In de stal stonden 3 Belgische boerenpaarden. Zij zijn ernstig verbrand geraakt.”

"Het had erger kunnen zijn"

Na de oproep van de man zijn er meteen heel wat brandweerwagens ter plaatse gekomen. De brand is onder controle. “De paarden zijn ook gered en er is een dierenarts ter plaatse om te kijken of de dieren het gaan halen”, zegt Nachtergaele nog. “We hebben geluk gehad dat de brand niet is overgeslagen op de aanpalende woning, want in de hoeve wonen 3 gezinnen. Het had dus nog stukken erger kunnen zijn.” De oorzaak van de brand is nog onduidelijk.

kasto80

Meest gelezen