facebook Skipastory

Corona houdt skivakanties tegen:  "Liefhebbers vervangen skireis door investering in uitrusting"

Skivakanties naar het buitenland zijn door corona nog een tijdje uit den boze. Maar dat wil niet zeggen dat skiliefhebbers bij de pakken blijven zitten. Zij vervangen hun geplande skireis bijvoorbeeld door een extra investering in uitrusting.  

"Ik ga niet zeggen dat wij de gevolgen van de coronacrisis niet voelen", vertelt Matias Claes van de Skipastory in Wezemaal in de Middag op Radio 2 Vlaams-Brabant. "De verhuur van skispullen is uiteraard herleid tot nul. Maar dat betekent niet dat onze klanten wegblijven. Zij gebruiken het geld voor hun geplande skireis bijvoorbeeld voor de aankoop van nieuwe uitrusting."

Passie

"Skiën is een passie", zegt Matias. "En dat is ons groot geluk. De passie bij een skiër verdwijnt nooit, ook niet door corona. Vanaf het ogenblik dat het kan, zal een skiliefhebber vertrekken. Dan verwachten we een opstoot", vertelt Matias. "Hopelijk kan het tegen Pasen."

Kerktoren

Matias baat samen met zijn broer Tobit de Skipastory uit. "Ook onze skiwinkel kan je beschouwen als een uit de hand gelopen passie. Vanuit onze ervaring en liefde voor het skiën wilden we een winkel met uitrusting opstarten. Het moest een waardig alternatief worden voor de grote ketens en webwinkels. We zijn ook lokaal ingebed, letterlijk onder de kerktoren van Wezemaal." Matias kijkt samen met zijn broer en klanten uit naar het einde van de coronacrisis, want zegt hij: "Eens skiër, altijd skiër!"

Meest gelezen