Diego_Franssens

Presentator Jens Dendoncker liet zich opnemen voor angstgevoelens: "Wacht niet tot het te laat is om erover te praten"

Presentator en komiek Jens Dendoncker heeft zichzelf laten opnemen in een psychiatrisch afdeling van een ziekenhuis. Dat meldt hij zelf op Instagram. "Praat over je problemen, angsten en gevoelens en wacht niet zoals ik tot het te laat is om professionele hulp in te schakelen", schrijft hij.

Dendoncker presenteert het VTM-programma "Hoe zal ik het zeggen?" en was ook jurylid in "The masked singer". De dertiger is ook een gezicht voor Rode Neuzen-dag waarmee de commerciële zender geld inzamelt voor het goede doel.

Bijna twee weken geleden raakte bekend dat hij opgenomen was in het ziekenhuis, toen hij niet aanwezig kon zijn bij enkele opnames voor de Rode Neuzen-dag. Volgens verschillende media had dat te maken met fysieke gezondheidsproblemen, maar op Instagram heeft hij nu gedeeld dat hij zich heeft laten opnemen op een psychiatrische afdeling van een ziekenhuis om van zijn angsten af te komen.

"Die angstgevoelens sluimerden al langer en de laatste weken was het voor mij en mijn omgeving duidelijk dat er stappen moesten worden ondernomen om hier met professionals aan te gaan werken", schrijft hij. "Ik word goed bijgestaan door een team van psychologen, therapeuten en verplegend personeel. Hen wil ik dan ook -zeker in deze allesbehalve evidente tijden- nu al hartelijk bedanken voor hun goede zorgen."

Verder roept Dendoncker iedereen die het mentaal moeilijk heeft, en jongeren in het bijzonder, op "om over jullie problemen, angsten en gevoelens te praten en (zoals ik) niet te wachten tot het te laat is om professionele hulp in te schakelen". "Doe het voor jezelf, want dat verdien je."

Vragen over dit nieuws? Bij Tele-Onthaal kan u terecht voor een luisterend oor op het telefoonnummer 106, of via chat op tele-onthaal.be. Jongeren kunnen terecht bij Awel op telefoonnummer 102, of via chat op awel.be.

Meest gelezen