LUC CLAESSEN

Diest kiest nieuwe privé-partner voor parkeerbeheer: "diensten en communicatie moeten beter"

De stad Diest zet een punt achter haar samenwerking met parkeerbeheerder Indigo (nu Streeteo).  Er waren de jongste jaren heel wat problemen en de stad kreeg veel klachten binnen. De firma Apcoa wordt de nieuwe privé-partner van de stad. 

Diest werkt vanaf begin 2021 voor zijn parkeerbeheer samen met de firma Apcoa. Huidig beheerder Indigo (tegenwoordig Streeteo) verdwijnt van het toneel. De samenwerking met dat bedrijf liep erg stroef. En de stad kreeg ook heel wat klachten binnen, onder meer over de werking van de automaten.

Stroeve samenwerking

"Ik heb de problemen met Streeteo jaren geleden al aangekaart toen ik nog in de oppositie zat", verklaart burgemeester Christophe De Graef (Open Diest). "Toen ik na de verkiezingen burgemeester werd, heb ik zelf de problemen met het bedrijf willen bespreken. Maar de samenwerking liep bijzonder stroef." Het contract liep halfweg dit jaar af. "We hebben dat contract nog een half jaar verlengd, maar tegelijk hebben we een aanbesteding gehouden voor een nieuw contract. Daar is de firma Apcoa als winnaar uitgekomen", stelt de Graef. 

Andere boeg

"Met deze partner gooien we het over een andere boeg", belooft de burgemeester. "We gaan een nieuw parkeerbeleid uitwerken, maar daarover moeten we nog aan tafel gaan zitten.  Reken daarvoor niet op grote veranderingen voor maart 2021.  Maar de dienstverlening, die moet meteen al beter worden. In het nieuwe contract hechten we in elk geval veel meer belang aan gebruiksvriendelijkheid en aan duidelijke communicatie. Maar begrijp me niet verkeerd: parkeerboetes blijven bestaan. Er zal alleen een andere firmanaam op je parkeerbon staan", lacht de burgemeester.

Meest gelezen