Radio 2

Kapster uit Loppem helpt klanten om hun haar zelf te knippen: “Ik kijk live mee en grijp in als het fout dreigt te lopen”

Kapster Kim Van Cleven uit Loppem begeleidt online haar klanten die de moed hebben om hun haar te laten knippen door een huisgenoot. Net als vele andere kappers krijgt zij ook de vraag van klanten of ze stiekem mogen langskomen voor een nieuw kapsel. Maar dat mag nu niet. Met deze service hoopt ze zo weinig mogelijk klanten te verliezen.

Heel veel kappers worden benaderd door klanten die hun haar willen laten knippen. Ook Kim Van Cleven krijgt vaak die vraag. Maar dat mag nu niet. Toch wil ze haar klanten niet in de steek laten. Ze helpt ze via haar telefoon. “Ik kijk mee via Facetime. Zelf je haar knippen, raad ik zeker niet aan. Dat is echt niet evident. Laat het dus knippen door je partner of een huisgenoot.”

"Mannen zijn ijdeltuiten"

Van Cleven krijgt de hulpvraag het meest van mannen. “Het zijn de grootste ijdeltuiten”, lacht ze smakelijk. “Ik vraag op voorhand of ze een schaar of tondeuse thuis hebben liggen. Als dat niet zo is, mogen ze mijn reservescharen komen lenen. Ik kijk dan echt live mee. Het kan foutlopen, maar omdat ik het zie gebeuren, kan ik het op tijd corrigeren. Dat lukt zelfs behoorlijk goed. Iedereen luistert.”

De kapster verdient hier niets aan. “Het is een gratis service voor mijn vaste klanten. Zo doe ik aan klantenbinding. Voor mij is het belangrijk dat ze na de lockdown terugkomen.” Ze heeft geen schrik dat ze klanten zal verliezen, omdat ze hen nu de kneepjes van het vak aanleert. “Neen hoor, want zonder mijn hulp kunnen ze weer flink de mist ingaan”, zegt ze kordaat.

Meest gelezen