KdG organiseert hondenwandelingen ter ondersteuning van studenten: "Een hond brengt blijdschap"

Studenten aan de Karel de Grote Hogeschool in Antwerpen kunnen zich inschrijvingen om te gaan wandelen met een hond. Het is één van de acties die de school op poten zet om de studenten te steunen tijdens de coronacrisis. Die actie lijkt aan te slaan, want er kwamen al bijna 100 aanvragen binnen. "De studenten vragen het voor zichzelf, maar ook voor anderen die het moeilijk hebben", zegt Joke Decru van vzw AAP die de wandelingen organiseert. 

Ook de Karel de Grote Hogeschool merkt dat heel wat studenten het moeilijk hebben tijdens deze coronacrisis. Daarom komt de school nu met een originele oplossing om de studenten een hart onder de riem te steken. Studenten kunnen zich aanmelden om met honden te gaan wandelen, want dat zou al veel kunnen helpen. 

"Een hondenwandeling brengt je in de eerste plaats al naar buiten. Je kan ook goed lachen, babbelen of knuffelen met de hond. Vanuit een wetenschappelijke hoek brengt dat zelfs blijdschap, want het is bewezen dat je knuffelhormoon stijgt wanneer je een hond aait. Het doet dus echt heel veel", vertelt Joke Decru van vzw AAP (Animal Assisted Projects).

Een hondenwandeling brengt je naar buiten en brengt blijdschap

Joke Decru, vzw AAP

Studenten kunnen gaan wandelen met de hond en hun baasje, of met de hond alleen wanneer het baasje niet mee kan gaan. "Dankzij onze projecten hebben we een enorm groot netwerk aan vrijwilligers met honden die we daarvoor kunnen inzetten", zegt Decru. En dat netwerk zal nodig zijn, want er kwamen al bijna 100 aanvragen binnen van studenten. "Ze vragen het voor zichzelf, maar ook voor anderen die het wat moeilijk hebben. Dat is heel mooi om te zien." 

Ook baasjes van honden die niet elke dag de tijd hebben om hun hond zelf uit te laten, mogen vzw AAP contacteren om zich kandidaat te stellen als vrijwilliger. De actie loopt nog gedurende 2 maanden. 

Meest gelezen