foto: burgemeester Tollenaere

Kerstboomplaatsing in Maaseik mislukt: "Is dit onze straf omdat we niet tot na Sinterklaas hebben gewacht?"

In Maaseik gaan de inwoners iets langer moeten wachten op hun kerstboom op de Markt. De boom zou vanmiddag geplaatst worden, maar toen liep het plots mis en viel de boom van de kraan naar beneden. 

"De transporteur zou vanmiddag de boom rechttrekken in het daarvoor voorziene gat", vertelt burgemeester Tollenaere (Open VLD). "Maar hij heeft daarvoor blijkbaar een veel te smalle spanband gebruikt. Toen de boom bijna rechtgetrokken was, is de spanband geknapt. De boom is dan naar beneden gevallen en er zijn daardoor heel wat takken gebroken."

Is dit onze straf omdat we niet gewacht hebben met het plaatsen van de boom tot na Sinterklaas?

Burgemeester Tollenaere, Maaseik

"Er zal nu een andere boom moeten komen", zucht burgemeester Tollenaere. "En dat is jammer want het was een hele mooie boom en het zou de hoogste van Limburg zijn geweest. Dat zei de leverancier toch. Maar nu is hij helaas beschadigd en ligt hij op de Markt." 

"Is dit onze straf omdat we niet gewacht hebben met het plaatsen van de boom tot na Sinterklaas? De boom zal de volgende dagen worden opgeruimd. Een beetje triestig allemaal. We zijn nu met de leverancier aan het bespreken hoe het verder moet. De Markt is al heel mooi verlicht. Maar we willen in Maaseik natuurlijk ook een mooie kerstboom en liefst zo snel mogelijk."

Meest gelezen