Radio 2

Kerststal wordt “selfiestal”: “Mensen kunnen hier hun eigen kerstkaartje maken met leuke achtergrond”

Een fotografe uit Aalter heeft aan haar fotostudio een kersthuisje gebouwd waar mensen zelf een foto kunnen maken met een leuke achtergrond. Kaat Bonte wil zo de mensen de mogelijkheid geven om toch een leuk kerstkaartje te maken.

België leeft nu al een maand in strengere coronamaatregelen, en die beslissing had ook gevolgen voor fotografen: “4 weken geleden kregen we te horen dat we niet meer mochten werken en die klap kwam hard aan”, vertelt fotografe Kaat Bonte uit Aalter. “Er stonden heel wat kerstshoots op de planning en die moesten we allemaal afgelasten.” Maar omdat Bonte de inwoners van Aalter toch leuke kerstkaartjes gunt, heeft ze een kerststal gebouwd waar mensen zelf een foto in kerstsfeer kunnen maken. 

Creatieve foto’s

“Mensen hebben nu meer dan ooit nood aan gezelligheid en warmte”, gaat Bonte verder. “Ik heb daarom een gratis concept uitgewerkt waar mensen zelf kerstkaartjes kunnen maken. Ik zorg voor een leuke achtergrond aan mijn studio en als mensen een leuke selfie maken en die naar me doorsturen, winnen ze een gratis fotoshoot. Ik wil vooral goede vibes en positiviteit verspreiden.”

Mensen maken hier foto's en filmpjes met accessoires, alles is welkom: hoe gekker, hoe leuker!

Kaat Bonte, fotografe

Het is de bedoeling dat mensen creatief aan de slag gaan in het kersthuisje. “Het concept slaat  goed aan. Er zijn hier al mensen geweest die champagne meenemen om een leuk kaartje te maken en er was zelfs een gezin dat zeteltjes had meegenomen voor hun foto.” 

Filmpjes

“Ik verdien zelf niets aan het stalletje”, zegt Bonte nog. “Het is een investering die ik gedaan heb voor iedereen van Aalter omdat ik wil zorgen voor een beetje warmte. Deze tweede lockdown is voor veel mensen veel moeilijker dan de eerste omdat de hele coronatijd een uitzichtloze situatie lijkt. Hopelijk zorgen de foto’s die in de stal gemaakt zijn voor een lach op het gezicht van wie ze ontvangt.” 

Het moeten trouwens niet alleen maar kerstkaartjes zijn die in de stal gemaakt worden, de foto's kunnen ook voor iets anders gebruikt worden: “Sommige mensen maken hier ook een filmpje om naar hun oma of opa te versturen. Het is een manier om hun omgeving blij te maken.”

Versoepeling regels

“Het is de bedoeling dat de mensen echt wel hun eigen gsm of fototoestel gebruiken in de kerststal”, verduidelijkt Bonte nog eens. “Intussen zijn de regels voor fotografen versoepeld en mogen we weer buiten fotograferen. Het kan zijn dat ik op termijn de mensen de kans geef om een afspraak te maken voor een shoot, maar ik moet daar nog een goed plan voor uitwerken.” 

kasto80

Meest gelezen