Bpost

Kunstenaar Roger Raveel krijgt eigen postzegel in 2021

Volgend jaar brengt Bpost een nieuwe reeks postzegels uit, waarop verschillende iconische mensen en plekken te zien zullen zijn. Ook de overleden schilder Roger Raveel, het Van Eyck zwembad in Gent en het EK Voetbal krijgen eigen zegels. 

Roger Raveel uit het Oost-Vlaamse Machelen is een van de bekendste postexpressionistische kunstenaars in België. Hij overleed in 2013 op 91-jarige leeftijd. Om hem te eren, brengt Bpost volgend jaar 5 van zijn werken uit als postzegels. “Hij is niet alleen een van de belangrijkste kunstenaars na de Tweede Wereldoorlog, maar hij zou in 2021 ook 100 jaar geworden zijn", legt Veerle Van Mierlo van Bpost uit. "Daarom vinden we het leuk om hem nog even in de kijker te kunnen zetten.” De uitgifte van de Raveel-postzegels verschijnt op 20 januari 2021.

(lees verder onder de foto)

Bpost

Speciaal voetbaleffect

Volgend jaar brengt Bpost ook een Belgische primeur op de markt: postzegels met een optische illusie. "Het is de eerste keer dat we een postzegel uitbrengen met een lenticulair effect. Wanneer je de zegel langs verschillende hoeken bekijkt, gaat het beeld telkens een beetje veranderen. Door te spelen met kleur en licht krijg je een optisch effect", legt Van Miero uit. De postzegels zijn speciaal gemaakt voor het EK voetbal in 2021. “We hopen nu vooral dat het EK zal doorgaan, want in deze tijden is niets zeker.” 

(lees verder onder de foto)

Bpost

Architecturale zwembaden

Ook het zwembad Van Eyck in Gent krijgt een eigen postzegel. “We zoeken altijd naar invalshoeken om België op aparte manieren in de verf te zetten. Dit jaar zijn we op zoek gegaan naar zwembaden, die ook wel architecturale parels zijn. Naast het zwembad Van Eyck, zullen ook nog 4 andere zwembaden op een postzegel afgebeeld worden.” 

(lees verder onder de foto)

Bpost

Vrouwelijke striphelden

In 2021 zullen er ook verschillende vrouwelijke striphelden op de postzegels te zien zijn. “Als Belgen kunnen we heel trots zijn op onze strips. Natascha, een van de bekende stripdames, viert volgend jaar haar 50ste verjaardag. Het uitgelezen moment om een aantal straffe vrouwelijke striphelden in de kijker te zetten.” 

Bpost

Meest gelezen