Plannen voor windturbines zorgen voor strubbelingen tussen Holsbeek en Aarschot

Het gemeentebestuur van Holsbeek heeft een brief verspreid in deelgemeente Nieuwrode met foutieve informatie over de komst van windmolens op de grens met Aarschot. De windturbines komen op andere plaatsen dan in de brief staat. Burgemeester van Holsbeek Hans Eyssen geeft de fout toe, maar wijt dat aan het gebrek aan overleg met Aarschot.

"Aarschot heeft in september een windplan goedgekeurd voor het zetten van windturbines", vertelt de burgemeester van Holsbeek Hans Eyssen. "Een deel van die windturbines zou vlakbij ons grondgebied komen in deelgemeente Nieuwrode. En Aarschot heeft die beslissing genomen zonder ons eerst te informeren en zonder overleg. En dat is belangrijk want windmolens hebben een grote impact op een gemeente."

We zitten vandaag toch nog samen met Aarschot 

In Nieuwrode is dan een brief verspreid over de plek waar de windturbines zouden komen, maar die informatie klopt intussen niet meer omdat Aarschot zijn plannen heeft bijgestuurd. "Ik begrijp van burgemeester Rutten van Aarschot dat zij in haar finaleplan toch een aantal locaties niet gaat behouden, dus dat is nieuw voor ons. Wij wisten dat niet omdat er geen overleg is geweest", aldus burgemeester Eyssen. "Maar vandaag zitten we dan toch nog samen met Aarschot en met de betrokken gemeenten. En van zodra we meer weten, gaan we onze inwoners informeren."

Meest gelezen