Positief advies voor voetbalstadion in Ham, maar met enkele voorwaarden 

Het gemeentebestuur van Ham heeft een positief advies gegeven voor de bouw van een voetbalstadion aan het Albertkanaal. Dat schrijft Het Belang van Limburg. Maar de gemeente verbindt er wel enkele voorwaarden aan.

Een projectontwikkelaar wil aan het Albertkanaal in Ham een CO2-neutraal voetbalstadion bouwen voor 10.000 bezoekers, met 200 wooneenheden en een KMO-zone voor een aantal winkels. 

Er moet een eerlijke vergoeding komen voor de buurtbewoners

Marc Heselmans, burgemeester Ham

Het gemeentebestuur van Ham heeft hiervoor een positief advies gegeven. "We hebben in het plan gezien dat dit stadion een meerwaarde kan betekenen voor onze gemeente op vlak van sport, vrije tijd en cultuur", zegt burgemeester Marc Heselmans (CD&V). "Maar we hebben er wel enkele voorwaarden aan verbonden. Zo moet er een billijke vergoeding zijn voor de buurtbewoners, want die wonen daar nu in een zeer rustige buurt. Daarnaast willen we inspraak in welke handelzaken dat er kunnen komen, en we willen vermijden dat er extra verkeershinder zal ontstaan."

De burgemeester begrijpt de ongerustheid van de buurtbewoners, maar het is recreatiezone. "Het uiterste puntje van de landtong is recreatiezone, dus daar kunnen altijd initiatieven genomen worden en de rust is dus sowieso niet gegarandeerd tot het einde van hun leven. Maar we willen uiteraard wel dat de projectontwikkelaar met een eerlijke vergoeding over de brug komt."

Meest gelezen