Radio 2

Schooltje uit Lokeren opgeschrikt door brand, alle leerlingen naar huis gestuurd

In Lokeren zijn de kleuters en de leerlingen van het eerste en tweede leerjaar van de Boskesschool naar huis gestuurd nadat er brand was uitgebroken in een klaslokaal. De brandweer was snel ter plaatse. Er is enkel rookschade. De kinderen kunnen morgen opnieuw naar school.

Deze ochtend werden de leerkrachten van de Boskesschool in de Slagveldstraat in Lokeren opgeschrikt door het brandalarm: “Bij de start van de voorschoolse opvang ging het alarm plots af”, vertelt directeur Tineke Vanherck. “We hebben meteen de brandweer verwittigd en die zag dat het om een beginnend brandje ging. Het was een smeulende brand, maar toch was er in 1 klas erg veel rookschade en daardoor was er geen elektriciteit en verwarming meer. We hebben de kinderen voor vandaag naar huis moeten sturen, maar morgen kunnen we gelukkig weer iedereen ontvangen en gewoon lesgeven.” 

Geen verwarming en elektriciteit

“We hebben deze ochtend 11 klassen naar huis gestuurd”, verduidelijkt Vanherck. “We hadden ook geen idee wanneer alles weer in orde zou zijn. We vonden het onverantwoord om kinderen een hele dag in de koude te zetten zonder verwarming en licht. " 

Er is vandaag opvang voorzien voor de kinderen die niet bij hun ouders terecht konden. “Er zitten ongeveer 50 leerlingen in de opvang. Dat komt neer op zo’n 20 procent van ons leerlingenaantal.” Op de school zijn er kleuterklassen en een eerste en tweede leerjaar. 

Rookschade

Het brandje zorgde enkel voor materiële schade. “Er is op geen enkel moment iemand in gevaar geweest”, zegt directeur Vanherck nog. “De branddetectie heeft gelukkig goed gewerkt zodat de brandweer tijdig ter plaatse was, maar er is wel veel rookschade. Rook kruipt overal en daardoor hebben we nog wel wat werk om de klas waar het brandje ontstaan is helemaal schoon te maken. Er komt een gespecialiseerde firma langs. De kinderen die normaal les volgen in die klas, kunnen de komende periode terecht in een ander lokaal.”

kasto80

Meest gelezen