Studenten vroedkunde van AP Hogeschool vervangen oudere vrijwilligers bij consultatiebureaus Wiegwijs van Kind en Gezin

Ruim 100 eerstejaarsstudenten vroedkunde van de AP Hogeschool in Antwerpen zullen gaan helpen bij de consultatiebureaus Wiegwijs van Kind en Gezin. Daar worden baby's en peuters regelmatig gewogen, gemeten en gevaccineerd. Ouders kunnen er ook terecht voor allerlei advies. De bureaus hebben momenteel handen te kort, omdat heel veel van hun vrijwilligers als 65-plusser tot de risicogroep horen voor corona. "Onze studenten moeten sowieso ook een aantal uren maatschappelijke dienstverlening doen, dus dat is een mooie opdracht", zegt docente Valerie Bosmans.

Al zeker tot eind december zullen in enkele consultatiebureaus van Wiegwijs, het vroegere Kind en Preventie, studenten vroedkunde van de AP Hogeschool ingezet worden. De vraag kwam omdat veel van de vrijwilligers op die bureaus als 65-plusser in de risicogroep voor corona vallen. 

De AP Hogeschool gaat graag op de vraag in: "Onze studenten kunnen daar zeker iets van leren", zegt docente Valerie Bosmans. "Ze leren de werking van Kind en Gezin kennen en leren ook omgaan met ouders, baby's en kleine kinderen."

Alle studenten zullen nu al zeker 3 uur vrijwilligerswerk gaan doen in bureaus in Antwerpen, Berchem, Deurne en Wilrijk. "En wie weet worden onze studenten wel gestimuleerd om zich ook later nog als vrijwilliger te engageren."

Meest gelezen