Vrachtwagens van meer dan 3,5 ton mogen Asse niet meer in

De gemeente Asse voert over haar hele grondgebied een verbod in voor zwaar vervoer van meer dan drie en een halve ton. Asse wil daarmee het sluipverkeer uit de dorpskernen weren.

"We hebben in Asse last van sluipverkeer, mensen die rijden langs de kleine wegen en door de dorpskernen", zegt burgemeester Koen Van Elsen. "Chauffeurs nemen soms kleinere wegen omwille van het wegenvignet dat ze dan niet moeten betalen, maar dat zal nu dus niet meer gaan. Er komt een verbod op zwaar vervoer van meer dan drie en een halve ton. Het verbod geldt niet voor bussen van De Lijn en voor landbouwvoertuigen. Ook plaatselijk verkeer blijft mogelijk, want er moeten ook nog leveringen kunnen gebeuren."

Dit is niet de eerste keer dat Asse maatregelen neemt tegen het sluipverkeer. "We hadden al een eerste fase uitgerold ter hoogte van het centrum omdat we merkten dat wagens vanop de Edingsesteenweg naar de N9 reden, dwars door het centrum van Asse", vertelt de burgemeester. "En dit is nu de tweede fase, er komen ook borden zodat het voor iedereen duidelijk is."

Meest gelezen