Google Streetview

Vrouw uit Drogenbos staat terecht voor loondiefstal

Voor de correctionele rechtbank in Brussel staat een vrouw terecht, die uit de kluis van de winkel waar ze werkte een grote som geld had gestolen. Volgens haar advocaat deed ze dat voor haar vriendje. Maar dat gelooft het Parket niet.

Een jonge vrouw uit Drogenbos moet zich voor de Brusselse correctionele rechtbank verantwoorden voor loondiefstal. In de zomer van 2018 had ze bij haar werkgever, de winkelketen Action, maar liefst 22.150 euro gestolen. Het parket eist een celstraf van 5 maanden voor de vrouw. Haar advocate pleitte dan weer voor een werkstraf.

Vriendje

De jonge vrouw werkte in de Action-winkel in Drogenbos. Op zekere dag haalde ze daar twee zakken geld uit de kluis en nam die mee naar huis, goed voor een buit van 22.150 euro. Maar de diefstal kwam al snel aan het licht. De vrouw werd opgepakt en vervolgd. Voor de rechtbank verklaarde ze dat ze in opdracht van haar toenmalige vriendje had gehandeld. "Ik heb veel last van verlatingsangst en doe alles voor mijn partner", klonk het. "Mijn toenmalige vriend heeft me gedwongen om die zakken te stelen."

Terugbetaling

Maar toen de vrouw met het geld thuiskwam, gaf het vriendje haar een vuistslag en vertrok hij met het geld, aldus nog de jonge vrouw. Het parket twijfelt aan haar verhaal omdat ze bij de politie enkel had verklaard dat ze uit geldnood had gehandeld. Daarom eist het parket een celstraf van vijf maanden. De verdediging van de vrouw dringt aan op een werkstraf. Want de vrouw bereikte inmiddels een akkoord met de winkelketen om het geld terug te betalen in schijven van 200 euro per maand. Het vonnis valt op 6 januari.

Meest gelezen