© MMG

Warre Borgmans over zijn overleden collega Ludo Busschots: "We zagen hem niet vaak de laatste tijd"

Acteur Warre Borgmans haalde op Radio 2 Antwerpen herinneringen op aan zijn overleden collega Ludo Busschots: "We waren even oud en dan schrik je toch. Ludo was wat weggedeemsterd de laatste jaren", vertelt Borgmans in "Start Je Dag".

"Ik schrok toen ik hoorde dat Ludo overleden was. We zijn even oud en 64 is erg jong om er niet meer te zijn", zegt zijn collega Warre Borgmans in "Start Je Dag". "Ik had de laatste jaren heel weinig contact met Ludo. Hij is wat weggedeemsterd maar van dit nieuws schrik ik toch. Op een bepaald moment heeft Ludo heel diep gezeten. Hij heeft toen een klop van de hamer gekregen en is van de radar verdwenen. Hij was altijd zo fier op zijn vak als acteur."

Als jonge acteur was hij erg trots op zijn hoofdrol als Hendrik Conscience in een historische BRT-reeks

Warre Borgmans

Winching down the cargo

Warre Borgmans acteerde samen met Ludo Busschots in de populaire reeks "Windkracht 10". "Dat was een hoogtepunt. We hadden allebei een grote rol in die reeks en hebben toen intens samengewerkt. De opnames vonden vaak plaats in het midden van de nacht. We waren maandenlang samen met de hele ploeg in Koksijde. Dat zijn heel mooie herinneringen van intussen ook al ruim 20 jaar geleden."

Dramatisch gezelschap BRT

Vanaf eind jaren '80 leek Ludo Busschots altijd wel op te duiken in de fictiereeksen van de openbare omroep. Borgmans legt uit hoe dat komt. "Meteen na het afstuderen aan Studio Herman Teirlinck kwam Ludo terecht in het vaste dramatische gezelschap van de BRT. Daarin zaten grote namen als Dora Van Der Groen en Jo De Meyere. Door die jarenlange ervaring was Ludo op de set vaak de man met de meeste camera-ervaring. Hij was ook erg trots op zijn hoofdrol in een historische reeks over Hendrik Conscience. Hij was toen nog een jonge acteur en speelde de schrijver op alle leeftijden. Daarvoor zat Ludo uren in de schminkstoel. Het was de begintijd van de latex make-up en maskers", zegt Borgmans.

Glansrol en Antwerpfan

"Later werd Ludo ook producer van fictiereeksen op de VRT zoals Flikken en Katarakt. Vanaf die periode zagen we hem als collega-acteurs al wat minder. Ik heb trouwens bijzonder genoten van zijn laatste rol als kabinetschef van koning Albert in de reeks "Albert II". Misschien wel een hoogtepunt want Ludo deed dat bijzonder goed. Die rol blijkt nu helaas zijn laatste grote opdracht geweest te zijn", besluit Borgmans op Radio 2 Antwerpen.

Ook voetbalploeg Antwerp neemt op zijn sociale media afscheid van Busschots. De acteur was een fan van the Great Old en presenteerde op de Bosuil ook een aantal fandagen.

Meest gelezen