Winkels in Aartselaar mogen in december 7 dagen op 7 openblijven

In Aartselaar mogen alle winkels gedurende de hele maand december 7 dagen op 7 openblijven. Ze moeten dus geen verplichte sluitingsdag nemen. Die beslissing heeft het gemeentebestuur genomen om de handelaars te steunen in tijden van corona. “Er ligt nog een grote voorraad in de winkels en op deze manier kunnen ze er vanaf raken”, klinkt het.

De winkels zijn sinds dinsdag opnieuw open na een lockdown van een maand. Om hen te steunen, heeft het gemeentebestuur van Aartselaar beslist dat winkels in hun gemeenten gedurende de hele maand december 7 dagen op 7 mogen openblijven. Ze hoeven dus geen verplichte sluitingsdag te nemen. Daarnaast mogen ze ook later openblijven.

“Op deze manier kunnen de winkeliers de klanten rustiger laten winkelen”, zegt Patci Beukelaer van de handelaarsvereniging ATA. “Bovendien liggen er nog heel wat voorraden in de winkels, vooral in kledingwinkels dan. Dit is een manier om van die voorraad af te raken.”

Meest gelezen