BELGA

Woonzorgcentrum Haacht schakelt brandweer en militairen in omdat veel verzorgenden besmet zijn met corona

In het woonzorgcentrum Langerheide Haacht krijgen ze hulp van de brandweer en van het Rode Kruis omdat 18 personeelsleden zijn uitgevallen door corona. En van de 68 bewoners zijn er 54 positief getest. Vanaf maandag worden ook nog militairen van defensie ingezet om te komen helpen. 

"Van de 47 mensen die hier werken, zijn 18 personeelsleden uitgevallen", vertelt Ilse Fillet van het woonzorgcentrum Langerheide in Haacht. "En dat aantal kan nog oplopen, want nog niet alle testresultaten zijn binnen. We hebben dus echt nood aan vrijwilligers die onze taken kunnen overnemen. Zes vrijwilligers van Het Rode Kruis helpen ons vandaag, samen met tien mensen van de brandweer. We hebben ook bezoek gekregen van mensen van Defensie, zij gaan vanaf maandag komen helpen."

We kunnen echt alle hulp gebruiken 

"De maaltijden laten we nu leveren door een traiteur", vertelt Ilse. "Want de kok, de hulpkok en de keukenmedewerker zijn ook uitgevallen. We zijn nu bang dat onze verpleegkundigen die de nacht doen ook zullen uitvallen. Want daarvoor hebben we zeker mensen nodig die hun taken kunnen overnemen. We kunnen echt alle hulp gebruiken, ook poetshulp, keukenhulp en verzorging. We hebben al wel enkele vrijwilligers die zich opgegeven hebben, maar je moet natuurlijk willen werken in een besmette omgeving, dat is niet evident." 

Meest gelezen