Facebook Benjamin Bundervoet

AA Gent-mascotte blijft positief ondanks ontslag trainer: “Alles komt goed”

Ondanks de slechte cijfers én het ontslag van de trainer van KAA Gent, blijft hun mascotte Benjamin Bundervoet trouwe supporter. “Ik kijk positief naar de toekomst”, zegt hij bij Radio 2 Oost-Vlaanderen. Gisterenavond is Wim De Decker ontslagen door de tegenvallende resultaten, het is al de derde coach die bij Gent passeert dit seizoen. 

“Dit seizoen is een drama op heel veel vlaken”, vertelt Benjamin Bundervoet. En dat zegt hij niet zomaar: gisterenavond werd al voor de derde keer dit seizoen de trainer van de club ontslagen. Wim De Decker moet plaatsmaken na de tegenvallende resultaten. Eerder moesten Jess Thorup en Laslzo Bölöni ook al weg. De spreekwoordelijke druppel voor De Decker was het teleurstellende resultaat in de Europese campagne. Gisteren verloor AA Gent nog thuis met 1-2 tegen het Tsjechische Liberec. Het was in Europa de vijfde opeenvolgende nederlaag voor Gent. 

Nog niet verloren

“Je weet natuurlijk niet wat er intern speelt”, vertelt Bundervoet. “Ik vond de nieuwe trainer eigenlijk wel goed. Ondanks de tegenvallende resultaten in de Europa League, had ik vertrouwen in de toekomst, maar dat was dus verkeerd gedacht.” 

Voetballers missen supporters in het stadion, dat speelt echt mee!  

Benjamin Bundervoet, mascotte AA Gent

Toch geeft Bundervoet de moed nog niet op: “Het is niet dat ze plots niet meer kunnen voetballen, het zijn dezelfde spelers als vorig jaar. Het is ook een kwestie van geluk. Ik blijf het positief inzien en ben ervan overtuigd dat het uiteindelijk wel goed komt.”

Supporters in de watten leggen

“Ik denk dat de neerwaartse spiraal zeker te maken heeft met het feit dat er geen supporters in het stadion zijn”, zegt Bundervoet nog. “Het gejoel van supporters geeft de spelers altijd een boost. Als je naar de vorige seizoenen kijkt, merk je dan ook dat we meestal onklopbaar zijn tijdens thuiswedstrijden. Supporters zijn superbelangrijk. Ik hoop dat de clubs in België hier een les uittrekken en realiseren dat supporters goed in de watten gelegd moeten worden.”

kasto80

Meest gelezen