Peter Malaise

Afgebrande kerk Anzegem wordt na kerstvakantie opgebouwd: "Veel kans dat we muren laten staan en binnentuin maken"

Begin januari wordt een deel van de Sint-Janskerk heropgebouwd. Zes jaar geleden brandde de kerk af, door een slecht werkende verwarmingsinstallatie. Na de kerstvakantie starten de werken aan de toren, de sacristie en het koor. Van het grootste deel van de kerk wil de gemeente een binnentuin maken.

Op 16 oktober 2014 brandde de Sint-Janskerk in Anzegem helemaal af. Intussen zijn er al verschillende plannen de revue gepasseerd over wat er met de kerk moest gebeuren. Uiteindelijk is er beslist om de toren, het koor (waar het altaar staat) en de sacristie te restaureren in hun oorspronkelijke staat.

Binnentuin

Het is nog niet helemaal duidelijk wat er met het schip, het deel waar de stoelen staan, moet gebeuren. Eerst was het de bedoeling om er de diensten van de gemeente in onder te brengen. En nog een deel te gebruiken voor vieringen, tentoonstellingen en concerten. Maar die optie bleek te duur. Schepen Johan Delrue (Samenéén): "Het wordt hoogstwaarschijnlijk een aangelegde tuin die ook als bezinningsplaats kan dienen. We moeten er ook voor zorgen dat we daar iets kunnen organiseren, weliswaar in de buitenlucht". Samen met Erfgoed bekijkt de gemeente nu of die binnentuin een optie is. 

Meest gelezen