Maarten De Bouw Photography

Assenede organiseert “Black-out wandeling”: “Wandeling langs locaties uit gelijknamige serie”

In Assenede is een Black-out wandeling uitgestippeld die langs alle bijzondere plekjes uit de gelijknamige serie loopt. Vorig jaar was de gemeente het decor voor de serie, en daar zijn ze trots op. “Assenede heeft veel te bieden!” 

Tot 17 januari kan je in Assenede een bewegwijzerde wandeling volgen langs filmlocaties van de nieuwe tv-reeks “Black-out”. De reeks speelt zich vooral ’s nachts af, “maar de wandeling doe je best overdag”, lacht schepen van toerisme Chantal Bobelijn (Samenplus). 

Lokale wandelclub

“Vorig jaar vonden er opnames plaats in Assenede”, vertelt Chantal Bobelijn. “Als schepen van toerisme kan ik zoiets natuurlijk niet zomaar voorbij laten gaan. Ik wilde er iets mee doen en schakelde daarom de hulp in van een lokale wandelclub.” 

Wandelclub “De Trekvogels” heeft sinds de coronapandemie al verschillende wandelingen uitgestippeld in de gemeente. “Assenede heeft veel troeven. We hebben hier een krekengebied, een landbouw- en ook een stiltegebied. Het is hier echt de moeite waard.” Bobelijn speelt nu extra in op de wandelhype: “Ik verzamelde alle filmlocaties van de serie en gaf ze door aan de wandelclub. Zij hebben dan een toffe wandeling samengesteld die begint aan het gemeentehuis.”

Overval in huis

Maar wat zijn de locaties die de wandelaars te zien krijgen? “Er zijn er heel veel”, zegt Bobelijn. “Vorige week zag je in de serie bijvoorbeeld nog een wit huisje uit de Hollekenstraat. In de serie vielen er mensen binnen in het huis.”

Wie de Black-out wandeling wil volgen, kan kiezen uit een route van 8 of 14 kilometer. Er is ook een fietsroute beschikbaar. Meer informatie kan je vinden via de facebookpagina van Assenede. 

Gemeente in het donker

De serie speelt zich af in het donker, aan het begin van de serie valt zelfs het licht uit en om dat goed in beeld te brengen, moest Assenede dus een tijdlang de elektriciteit uitschakelen. “We kregen de vraag van de productie om in bepaalde straten de straatverlichting voor een tijdje uit te schakelen. Wij hebben dat gedaan zodat zij hun opnames konden uitvoeren. Voor de wandeling blijft het licht natuurlijk aan!” 

kasto80

Meest gelezen