Hrizostom in april van dit jaar.
AFP or licensors

Coronavirus blijft top Servisch-orthodoxe Kerk teisteren: nu ook hoofd ad interim met COVID-19 in ziekenhuis

Het hoofd ad interim van de Servisch-orthodoxe Kerk, bisschop Hrizostom (68), is in het ziekenhuis opgenomen wegens een coronabesmetting. Dat meldt de Kerk. Hij is de tijdelijke opvolger van patriarch Irinej (90) die vorige maand aan de gevolgen van een coronabesmetting stierf. Die liep hij op kort nadat hij de begrafenis had geleid van Amfilohije (82), de patriarch van Montenegro, die eveneens aan de gevolgen van COVID-19 was gestorven.

De top van de Servisch-orthodoxe Kerk blijft ten prooi vallen aan het coronavirus. Vandaag maakte de Kerk bekend dat bisschop Hrizostom (68) met een coronabesmetting in een ziekenhuis in de hoofdstad Belgrado is opgenomen. Over zijn precieze toestand zijn geen details vrijgegeven.

Hrizostom is het hoofd ad interim van de Servisch-orthodoxe Kerk. Hij volgde patriarch Irinej (90) op die vorige maand aan de gevolgen van een coronabesmetting stierf. Hrizostom leidde diens uitvaartplechtigheid op 22 november, een evenement dat duizenden mensen bijwoonden. Hij noch de andere hoge religieuze vertegenwoordigers droegen daarbij een mondmasker.

Ook Irinej zelf was kort na een massaal bijgewoonde uitvaart met het coronavirus besmet geraakt. Concreet had hij de afscheidsplechtigheid geleid van Amfilohije (82), de patriarch van Montenegro die op 30 oktober eveneens aan de gevolgen van een coronabesmetting was gestorven.

In Servië, een land met zowat 7 miljoen inwoners, zijn al meer dan 200.000 mensen met zekerheid met het coronavirus besmet (geweest). Meer dan 1.800 onder hen zijn daaraan bezweken.

Bekijk hier beelden van de uitvaartplechtigheid van Irinej:

Videospeler inladen...

Meest gelezen