AFP or licensors

Bond-fan telt kwart miljoen dollar neer voor pistool van Sean Connery uit "Dr. No"

Een Amerikaanse fan van de James Bond-films heeft 256.000 dollar (zo'n 210.000 euro) geboden voor een pistool door acteur Sean Connery gebruikt in de film "Dr. No" uit 1962. Op dezelfde veiling werd ook een samoerai-zwaard gebruikt door Bruce Willis in "Pulp fiction" en een helm gedragen door Tom Cruise in "Top gun" geveild.

Het Amerikaanse veilinghuis Julien's auctions is gespecialiseerd in prullaria van beroemdheden en rekwisieten uit films. Op hun "Icons & idols"-veiling werden allerlei hebbedingetjes uit soms legendarische films per opbod verkocht. Het meest tot de verbeelding sprekende item van de veiling was ongetwijfeld het pistool dat Sean Connery gebruikte voor zijn rol van James Bond in de film "Dr. No" uit 1962.

Lees verder onder de foto van de veilingmeester die poseert met het wapen:

AFP or licensors

Een Amerikaanse fan -die naar eigen zeggen alle films samen met zijn gezin gezien heeft- had maar liefst 256.000 dollar veil voor het onklaargemaakte wapen. Acteur Sean Connery die gestalte gaf aan James Bond in 7 films overleed eerder dit jaar.

Op de veiling werden nog noemenswaardige rekwisieten verkocht: van een helm die Tom Cruise droeg in "Top gun" (108.800 dollar) over een samoerai-zwaard gebruikt door Bruce Willis in "Pulp fiction" (35.000 dollar) tot een leren jas gedragen door Arnold Schwarzenegger in de tweede "Terminator"-film. Van die jas is geen prijs bekend gemaakt.

Bekijk hieronder enkele van de geveilde spullen:

Videospeler inladen...

Meest gelezen