Nieuw dierenkerkhof in Sint-Pieters-Woluwe: "Er was veel vraag naar"

In Sint-Pieters-Woluwe kan je voortaan je huisdier laten begraven op een dierenkerkhof, en dat is voor het Brussels Gewest een primeur. In Elsene bestaat er al een dierenbegraafplaats, maar daar kan je alleen een urne met de assen van je huisdier kwijt. 

Op de begraafplaats in Sint-Pieters-Woluwe kan je je hond of kat nu ook effectief begraven. En daar was volgens de burgemeester veel vraag naar: "'Het was een initiatief van het Brussels Gewest in 2017, en we zijn daar op  ingegaan", zegt burgemeester Benoît Cerexhe (CDH). "Er zijn in Sint-Pieters-Woluwe veel mensen met een huisdier; er zijn zo'n 5.000 honden en 700 katten geregistreerd." 

"Er zijn 70 begrafenisplaatsen, 105 crematieplekken, en er is ook nog een plaats om de assen te verstrooien", gaat de burgemeester verder. "De dieren kunnen in eerste instantie hier vijf jaar begraven worden, en mogelijk wordt dat voor een tweede keer verlengd met nog eens vijf jaar. Maar we gaan dat nog evalueren."

Wie zijn hond of kat een plaatsje wil geven betaalt 150 euro voor een begrafenis, en 50 euro om de assen te verstrooien.

Meest gelezen