gemeente Ternat

Gerard Platteau, oud-burgemeester van Ternat, overleden: "Leefde 100 procent voor zijn gemeente"

Gerard Platteau, oud-burgemeester van Ternat, is op 91-jarige leeftijd overleden. Hij was destijds de eerste burgemeester van de nieuwe fusiegemeente. Onder zijn bewind kreeg Ternat een modern sportcentrum met zwembad en het cultuurcentrum De Ploter. 

Gerard Platteau was al politiek actief in 1958, eerst als gemeenteraadslid en later als schepen in het dorpje Sint-Katharina-Lombeek. In 1976 wint hij met zijn partij Centrumlijst de eerste verkiezingen in de nieuwe fusiegemeente Ternat. Vanaf 1977 wordt hij burgemeester en hij zal dat blijven tot in 2000. In 1988 kent Gerard Platteau zijn politieke hoogtepunt. Met zijn Lijst van de Burgemeester (LVB) behaalt hij een absolute meerderheid.

Sport en Cultuur

Platteau moderniseert Ternat. Zijn ploeg zorgt voor de bouw van het sportcentrum en van het cultureel centrum De Ploter. Er gebeuren ook heel wat infrastructuurwerken. Na 24 jaar burgemeesterschap verdwijnt Gerard Platteau eind 2000 van het politieke toneel, maar hij blijft de politiek van dichtbij opvolgen. Huidig burgemeester Michel Vanderhasselt (CD&V-Volks) typeert de overledene: “Gerard Platteau was een burgemeester die 100 procent leefde voor zijn gemeente en zijn inwoners."

Meest gelezen