© Cor Vos Fotopersburo-Video ENG Postbus 210 3190 AE Hoogvliet Nederland 0653119028 -www.corvospro.com fotodesk@corvospro.com

Hartscans voor wielrenners in Jessa Ziekenhuis moeten plots overlijden voorkomen

In het Jessa Ziekenhuis in Hasselt krijgen profrenners, bovenop hun jaarlijks medisch onderzoek, een reeks hartscans. Die moeten uitwijzen of een wielrenner risico loopt op een plotse dood door hartfalen.  

“Sporters ontwikkelen soms littekens op hun hart door intensief te sporten”, zegt cardioloog Lieven Herbots van het Jessa Ziekenhuis. “Die littekens veroorzaken op hun beurt hartritmestoornissen, met soms een plotse dood als gevolg." Om die overlijdens in de toekomst te voorkomen, wordt er nu naast het jaarlijkse medisch onderzoek ook specifiek gezocht naar afwijkingen op het hart.

Profrenners

Het zijn een aantal profrenners van Lotto Soudal die getest worden. Ook Truienaar Tim Wellens ondergaat de onderzoeken. Het onderzoek met jonge sporters loopt al even, maar nu is er dus ook een onderzoek bij profrenners.

Meest gelezen