Pixabay

Kappers knippen morgen haren op de stoep: "We willen weten waar we aan toe zijn"

Morgen zetten honderden kappers hun kappersstoel buiten en knippen ze welgeteld 1 klant uit hun eigen bubbel. Met deze actie vragen ze aan de overheid om op 14 december de deuren weer te mogen openen. Op dit moment hebben de contactberoepen namelijk nog geen perspectief. 

Marcella Moors van kapsalon Bora Bora in Bree is teleurgesteld dat de kappers nog altijd geen openingsdatum in het vooruitzicht hebben. "De kappers vragen met deze ludieke actie op een veilige manier een duidelijk plan van de overheid, zodat we weten waar we aan toe zijn," zegt Marcella.

“We knippen het haar van iemand uit onze eigen bubbel. Daarmee maken we onze bezorgdheid duidelijk. Maar we vragen ook aan onze klanten om nog even geduld uit te oefenen en niet de grens over te steken om daar hun haren te laten knippen. Aangezien daar de kapsalons wel open zijn." 

Klanten vragen om achter gesloten deuren of bij hen thuis te knippen

Veel kappers ondervinden ook druk van hun klanten. Bijna 4 op 5 kappers heeft al de vraag gekregen om achter gesloten deuren of bij de klanten thuis te knippen. Anderen horen dat de klanten de grens oversteken omdat ze niet langer willen wachten. "Als klanten ons willen steunen in afwachting van de heropeningen, kunnen ze ook eens een product bij ons of bij een schoonheidsspecialist bestellen", zegt Marcella. 

Pas volgend jaar open

Op 15 januari zal de overheid evalueren en mogelijk de deuren van de kapsalons weer openen, maar dat kan ook 1 februari worden. En dat valt de kappers heel zwaar. De kappersbond vreest dat het voor veel kappers de doodsteek zal zijn. 

 

Meest gelezen