Radio 2

Kinderen van school uit Ronse krijgen buiten les: “Het is leuk om frisse lucht te hebben”

Ondanks de koude krijgen de leerlingen van juf Daisy van een school uit Ronse toch buiten les. De juf wil op die manier het coronavirus zo weinig mogelijk kansen geven. “Met een extra trui kunnen ze er wel tegenaan”, klinkt het.

Het is enorm koud tegenwoordig, maar dat houdt juf Daisy van de DR. O. Decrolyschool in Ronse niet tegen om haar lessen buiten te geven. Het is soms klappertanden, maar het is voor de goede zaak: het coronavirus zo weinig mogelijk kansen geven en dus gezond blijven. 

Frisse lucht

Leerkracht Daisy kiest er bewust voor om buiten les te geven, door weer en wind. “Ik denk dat het leuk is voor de kinderen om eens op een andere manier les te krijgen”, zegt ze. “Ik heb iedereen gewaarschuwd dat ze na de herfstvakantie een extra trui moesten meenemen, want dan kan het weleens koud worden. Het is natuurlijk ook belangrijk dat we gezond blijven. We mogen niet ziek worden.”

“Ik vind het wel leuk om buiten les te hebben”, zegt Neil. “We hebben hier frisse lucht en dat is tof. Soms regent het wel, en dan is dat iets minder leuk.” Zijn klasgenoot Lea is een minder grote fan: “Ik heb het buiten veel te koud”, zegt ze. 

Verluchting en CO2-meter

Niet alle leerkrachten van de school geven buiten les. In de klas van juf Jilina staan gewoon de ramen open zodat alles goed verlucht kan worden. “De ramen staan open en de chauffage draait. Zo hebben we het hopelijk warm genoeg, maar wordt de klas toch verlucht!” Er zijn ook CO2-meters op school die controleren of alles veilig blijft. 

kasto80

Meest gelezen