Koen Muysers

Groep damherten in tuinen en op wegen in Kuringen: "Mooi om te zien maar ook gevaarlijke situatie"

In Kuringen, in Hasselt, is een groep damherten regelmatig te zien op de openbare weg. De dieren zijn redelijk tam maar dat levert wel gevaarlijke verkeerssituaties op. De politie probeert nu uit te zoeken waar de herten vandaan komen.

Mensen die de laatste tijd door Kuringen rijden, komen mogelijk een groep damherten tegen die rustig over de straat loopt. "Dat levert een leuk beeld op maar het veroorzaakt ook een gevaarlijke verkeerssituatie", zegt woordvoerster Dorien Baens van politiezone LRH.  “Op dit moment zijn er daardoor nog geen ongevallen gebeurd. Maar we willen liever voorkomen dan genezen. Daarom zouden we graag weten waar de herten vandaan komen.”

Zoektocht

Wie de eigenaar is van de herten of vanwaar ze komen, blijft voorlopig een mysterie. Maar er wordt nu wel naar gezocht volgens Baens: “Onze wijkinspecteurs gaan een bevraging doen in de buurt. Anderzijds gaan we er ook vaker passeren in de hoop de herten, maar zeker ook de eigenaar aan te treffen.” 

Meest gelezen