Foto: RTV
RTV

Stadsvesten Lier worden vernieuwd: 2 kilometer nieuw wegdek

Een deel van de stadsvesten van Lier zal een nieuw wegdek krijgen. Het gaat over een stuk van zo'n 2 kilometer. Die vesten, in totaal 5 kilometer, zijn heel populair. Op sommige plaatsen passeren op een half uur meer dan 1000 wandelaars, fietsers en joggers. Vernieuwing is dus dringend nodig: "Dan kunnen we de vesten nog meer gaan gebruiken, want het is een enorme troef dat we zo'n groene slagader rond de stad hebben liggen", klinkt het bij het stadsbestuur. 

Veel wandelaars en fietsers in Lier - en dat zijn er veel in deze coronatijden - hebben al gemerkt dat de stadsvesten er niet overal zo goed bijliggen. De voorbije jaren is er nieuwe verlichting geplaatst en daardoor is het wegdek extra beschadigd geraakt. Nu gaat de stad dat vernieuwen, wat het een pak comfortabeler zou moeten maken. Het gaat om een stuk van ongeveer 2 kilometer, van de minigolf aan de Begijnenvest tot aan de nieuwe brug van Sion. 

In totaal zijn de vesten, helemaal het stadscentrum rond, 5 kilometer lang. Ze trekken dan ook veel volk, zegt schepen voor Openbare Ruimte Bert Wollants (N-VA): "Als je weet dat er op sommige stukken meer dan 1.000 wandelaars, fietsers en joggers op een half uur passeren, dan wil je daar toch iets meer comfort bieden dan wat we daar vandaag hebben liggen."

De stad hoopt dat de vesten nog meer zullen gebruikt worden dan: "Het is een bijzondere troef dat we zo'n groene slagader rond de stad hebben liggen."

Meest gelezen