Foto: Google Maps

Turnhout zoekt ontwerpers voor nieuw sportcomplex: "Dubbel zo groot als huidige sporthal"

De stad Turnhout is op zoek naar een ontwerpteam voor een nieuw sportcomplex. Het nieuwe gebouw zal de bestaande sporthal vervangen, want die is verouderd en niet groot genoeg. De stad maakt 12 miljoen euro vrij voor het project. "De Sport- en Handelsschool heeft voldoende capaciteit nodig voor de sportlessen. Die is er niet meer in de huidige sporthal", zegt schepen Francis Stijnen (CD&V). 

Het nieuwe sportcomplex zal dubbel zo groot zal worden als de huidige sporthal. Dat is dringend nodig, zegt de bevoegde schepen Francis Stijnen (CD&V). "De bestaande sporthal is tot op de draad versleten en de renovatie daarvan zou te veel geld kosten. Daarom hebben we gekozen voor een nieuw complex dat zal bestaan uit twee sporthallen, polyvalente ruimten, een klimmuur en 8 klaslokalen voor de Sport- en Handelsschool."

Er is nog niet beslist waar het nieuwe gebouw zal komen, daar moeten de ontwerpers mee over oordelen. Wel komt het al zeker in de buurt van de Sport- en Handelsschool. Die zal er dan ook het vaakst gebruik van maken. "De school heeft belangrijke sportrichtingen en er is voldoende capaciteit nodig om die lessen te kunnen geven. Die capaciteit is er niet meer in de huidige sporthal", aldus Stijnen. 

De stad is nu nog op zoek naar ontwerpers om alle plannen waar te maken. Zo moet het sportcomplex bijvoorbeeld milieuvriendelijk en duurzaam zijn. In 2024 hoopt het bestuur met de effectieve werken te kunnen starten. De huidige sporthal zal nog zeker blijven staan totdat de nieuwe gebruikt kan worden, zowel door de school als door de verschillende sportclubs. Daarna zal ze afgebroken worden en wordt dat stuk grond een onderdeel van het stadspark. 

Meest gelezen