Woordvoerder koning en "beste woordvoerder achter de schermen" Rafike Yilmaz verhuist naar Bpost

De woordvoerder van koning Filip verhuist begin volgend jaar naar Bpost. Dat heeft het Koninklijk Paleis aangekondigd. Yilmaz werd vorig jaar nog verkozen tot "beste woordvoerder achter de schermen". 

"Wij wensen haar veel succes bij deze nieuwe stap en danken haar voor haar inzet en toewijding de afgelopen 7 jaar", klinkt het in een aankondiging van het Koninklijk Paleis. De woordvoerder van de koning is dat vanaf 31 december namelijk niet langer. Op 1 januari 2021 begint ze bij Bpost. 

Daar zal ze de functie van "Global Head Reputation & Media Relations" vervullen. Ze krijgt de leiding over een nieuw departement, dat instaat voor de wereldwijde versterking van de reputatie en de uitbouw van de groepsstrategie voor mediarelaties en social media, klinkt het in een persbericht van Bpost. 

"We halen een topexpert binnen"

"Na 7 mooie jaren aan het Koninklijk Paleis ben ik verheugd om het Bpost group team te kunnen vervoegen en te kunnen helpen bouwen aan de verdere ontwikkeling van de reputatie en de mediarelaties in België en op internationaal vlak", klinkt het bij Yilmaz. 

Bpost is alvast even enthousiast. "Met Rafike halen we een topexpert binnen op het vlak van reputatiemanagement, media en leiderschapspositionering", klinkt het bij Laurent Winnock "Chief Communication, Brand & Sustainability Officer" bij Bpost. "De voorbije jaren moderniseerde zij mee de communicatiestrategie van het Koninklijk Paleis tot een hedendaags schoolvoorbeeld van open communicatie en transparantie." 

Yilmaz werd in 2013 gevraagd om woordvoerder van de koning te worden. Daarvoor was ze adviseur op het kabinet van Monica De Coninck (SP.A), de toenmalige federale minister van Werk. Vorig jaar werd ze gekroond tot "beste woordvoerder achter de schermen" voor haar werk bij de koning. 

Meest gelezen